Ministrul Sănatății a vizitat șantierul noului spital din Fălticeni

spital_falticeni_ministru_banicioiu

Ministrul Sănătăţii s-a deplasat vineri, 16 mai 2014, la Fălticeni, pentru prima sa vizită de lucru pe şantierul noului Spital Municipal. Nicolae Bănicioiu s-a întâlnit cu managerul unității medicale, doctorul Vlad Morariu, primarul Cătălin Coman și personalul medical angajat. Lucrările, la obiectivul demarat în anul 1991, sunt în momentul de față realizate în proporție de 73%.

Ministrul și-a exprimat dorința de a continua investiția la cel mai important obiectiv dezvoltat în municipiul Fălticeni.

„La un stadiu de 73% trebuie să continuăm, nu avem cum să oprim lucrările. Este o lucrare demarată în 1991, iar bani pentru această unitate sanitară s-au dat abia din 2012. Vom continua investiţia. Nu promit că vom asigura toate cele 12 milioane de lei în acest an, vom face tot posibilul, după aceea ne gospodărim cu echipamentele.”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Managerul Morariu a amintit schimbările făcute în ultimii doi ani, la nivel de proiectare, pentru a corespunde legislației sanitare în vigoare, dar și detalii privind partea de construcție a spitalului. Totodată el a prezentat stadiul lucrărilor şi priorităţile investiţiei care ar trebui să se finalizeze în toamna anului 2015.

Pentru încheierea construcției noului spital municipal mai sunt necesare circa 12 milioane de lei.

La finalul vizitei, Nicolae Bănicioiu a evidenţiat faptul că finanţarea pentru lucrările de la Fălticeni a fost asigurată din 2012, de Guvernul României, condus de Victor Ponta, se ridică la peste 280 de miliarde de lei vechi.