Lucrările la noul spital sunt finalizate în proporție de 90%

spital_municipal_falticeni

Lucrările la viitoarea unitate medicală din Fălticeni sunt în plină desfășurare. Clădirea, structurată pe șapte corpuri de clădire, este aproape de finalizare. Potrivit informațiilor furnizate de managerul Vlad Morariu, noul spital este realizat în proporție de 90% din actualul proiect.

Lucrările la exterior se apropie de finalizare, iar în prezent se lucrează la circuitele interne și la finisaje. Anul acesta s-au alocat 10 milioane de lei pentru noul spital din Fălticeni.

Față de proiectul inițial au apărut o serie de modificări, impuse de legislația în domeniul medical. Obiectivul a fost adaptat continuu la noile cerințe din în domeniul sanitar și situațiilor de urgență.

Lucrările la noul spital s-au desfășurat într-un ritm susținut după intervențiile administrației locale pe lângă Guvernul României pentru finanțarea obiectivului, în perioada 2012 – 2015, perioadă în care s-au acordat fonduri în valoare de 38 de milioane de lei.

Noul spital va avea 250 de paturi, săli moderne de operație, camere cu sistem de ventilație și grupuri sanitare individuale, circuite pentru fluide medicale și aparatură de ultimă generație.

Vlad Morariu susține că cel mai probabil noul spital va fi dat în folosință în 2016, însă totul ține de modul cum se va desfășura licitația pe ultima categorie de lucrări,