Dotări moderne cu aparatură medicală pentru Spitalul Fălticeni

aparatura-medicala-noua-spital-falticeni-3

Continuă planul de achiziții moderne pentru Spitalul Municipal Fălticeni. La sfârșitul lunii decembrie, unitatea medicală și-a completat dotările existente cu o serie de echipamente complet noi. Tehnologia este fabricată de cunoscuții producători Siemens (Germania) și General Electric (SUA).

Au fost achiziționate cu bani de la Ministerul Sănătății și Primăria Fălticeni echipamente pentru intervenții chirurgicale, monitorizare și diagnosticare.

Aparatura medicală de ultimă generație intrată în dotarea spitalului sunt un ecograf 3D/4D destinat Maternității Fălticeni.

Printre dotările recent nou sosite se numără un sistem pentru radioscopie intraoperatorie, un videolaringoscop și două frigidere pentru morgă. De asemenea, s-a achiziționat un ecograf pentru vase și nervi, două încălzitoare de sânge și o linie completă pentru artroscopie.

Pentru noua aparatură s-au plătit 2 milioane de lei.

Managerul Vlad Morariu afirmă că noile achiziții vor ajuta cadrele sanitare să aducă plus valoare în calitatea actului medical, să ofere mai rapid un diagnostic și să optimizeze durata intervențiilor operatorii.

Aparatura va permite efectuarea de operații într-un timp mai scurt și pierderi mai mici de sânge.